Geen Barça, maar Real: 'Paste beter bij mij, omdat talenten kansen krijgen'

Geen Barça, maar Real: 'Paste beter bij mij, omdat talenten kansen krijgen'

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 19:54za 14-03-2020 om 19:54

Vinícius Júnior brak begin maart de ban voor Real Madrid in El Clásico tegen FC Barcelona (2-0), maar hij had zomaar het shirt van de Catalanen kunnen dragen. De negentienjarige Braziliaan had in 2017 de keuze uit beide Spaanse grootmachten.

Vinícius kon nauwelijks geloven dat de aartsrivalen hem wilden. "Real Madrid en Barcelona legden allebei een bod op tafel en ik had maar drie dagen om mijn beslissing te nemen", blikt hij terug in gesprek met FourFourTwo. De vleugelaanvaller speelde destijds voor Flamengo. Na een bezoek te hebben gebracht aan beide clubs, was hij er naar eigen zeggen snel uit.

"Ik wilde altijd spelen voor de grootste club ter wereld, daarom koos ik voor Real", vertelt Vinícius. "Ik bezocht beide clubs met mijn ouders en zij waren het met mij eens dat het project van Real Madrid beter bij mij paste. Zij geven veel speelminuten aan jonge spelers", stelt hij. "En ze kenden ook een zeer succesvolle periode in de Champions League."

Vinícius maakte voor liefst 45 miljoen euro de overstap naar De Koninklijke. "Dat vond ik nog één van de moeilijkste dingen, moelijker dan het constant moeten presteren, dat ik dat prijskaartje moest waarmaken. Gelukkig speelde ik veel wedstrijden in mijn eerste seizoen."

De uitspraken van Vinícius zullen gevoelig liggen in Catalonië. Aangezien niet Real, maar Barça lange tijd te boek stond als de club die kansen gaf aan jonge spelers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Vinícius Júnior een speler van wereldklasse?

(743 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws