Blind kan vinger niet op zere plek leggen: 'Steekt, maar ik maak me geen zorgen'

Blind kan vinger niet op zere plek leggen: 'Steekt, maar ik maak me geen zorgen'

15-03-2020 08:12
120

Daley Blind kent een moeilijke periode na zijn terugkeer van een ontstoken hartspier. De Ajax-verdediger ziet bij zichzelf dingen misgaan die voor de blessure automatismen waren.

"Ik denk dat ik bezig was aan het beste seizoen in mijn carrière. Zo voelde het tenminste", begint Blind in een interview met Voetbal International. "Aan het begin van dit seizoen zei ik tegen mijn vader dat ik de Gouden Schoen wilde winnen. Dat was echt mijn doel. Toen kwam de grote domper met die hartontsteking vlak voor de winterstop. Dat heeft heel veel impact op me gehad en veel op z'n kop gezet."

Sinds zijn terugkeer heeft Blind het moeilijk, zo geeft hij zelf toe. "Het is duidelijk dat in deze fase bepaalde spelers nog naar hun vorm moeten toegroeien. Ik ook. Een goed voorbeeld is mijn passing, die is op dit moment minder, dat klopt. Het voelt raar dat ballen die altijd goed zijn gegaan, nu ineens minder zijn. Dat steekt. Maar ik maak me er geen zorgen om."

Tegen Heracles maakte de verdediger een fout, waardoor Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers de winnende treffer achter Andre Onana kon schieten. "Misschien is er bij mij toen ook mentaal iets gebeurd. Niet dat ik er precies de vinger op kan leggen, maar het is allemaal wat veel geweest, denk ik", sluit hij af.