AS: UEFA wil 'Final Four' bij het uitspelen van Champions- en Europa League

AS: UEFA wil 'Final Four' bij het uitspelen van Champions- en Europa League

15-03-2020 09:35 Laatste update: 12:15
104

De UEFA denkt erover na om de Champions League en Europa League af te sluiten met een 'Final Four-systeem', waarbij de halve finales (over één wedstrijd) en finale in een tijdsbestek van een aantal dagen worden afgewerkt.

Het Spaanse AS geeft aan dat de UEFA door de uitbraak van het coronavirus genoodzaakt is creatief te zijn als het op de laatste fase van de twee toernooien aankomt. De vier teams die de halve finale bereiken spelen dan één halve finale en vervolgens de finale.

De drie wedstrijden zouden plaats moeten vinden in één stad. Voor de Champions League is dat Istanbul, dat eigenlijk de finale zou organiseren dit jaar. Voor de Europa League wordt het dan het Poolse Gdansk. 

Dinsdag wordt er bij de UEFA overleg gevoerd over hoe het restant van het seizoen eventueel uitgespeeld kan worden. Giorgio Marchetti is vanuit de UEFA de man die dit plan, dat op het moment het meest haalbaar lijkt, moet presenteren. Niemand weet echter wanneer en óf er nog weer gevoetbald kan worden dit seizoen.