Van Dijk looft Oranje-maatje: 'Afwachten, maar hij heeft de kwaliteiten'

Van Dijk looft Oranje-maatje: 'Afwachten, maar hij heeft de kwaliteiten'

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 15:52zo 15-03-2020 om 15:52

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk verwacht dat Nathan Aké nog ver komt in zijn voetbalcarrière. De twee spelen bij het Nederlands elftal en komen elkaar tegen in de Premier League, want Aké speelt bij Bournemouth.

"Allereerst is het een geweldige jongen", zegt Van Dijk tegen The Daily Echo. "Ik spreek regelmatig met hem bij het nationale elftal en vind ook dat het een fantastische speler is. Zaterdag (7 maart, toen Liverpool tegen Bournemouth speelde, red.) heeft hij dat ook laten zien en vond ook dat hij beter is gaan spelen met de aanvoerdersband om. Het is goed om te zien dat hij zich aan het ontwikkelen is."

Maar waar Aké uiteindelijk terecht komt weet Van Dijk niet. "Ik weet niet wat er met hem gaat gebeuren bij Bournemouth. Dat zul je af moeten wachten, maar ik maak me daar totaal geen zorgen over. Hij heeft de kwaliteiten, maar tegenwoordig moet je meer dan dat hebben. Hij is nog erg jong, wordt beter en je weet nooit wat er gaat gebeuren."

"Het hangt allemaal af van hoe het seizoen gaat eindigen voor Bournemouth, maar ik ben erg positief over hem. Het is een fantastische jongen en speler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Aké de top bereiken?

(965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws