Update: 'We gaan La Liga uitspelen, daar hebben we op moment mee te maken'

Update: 'We gaan La Liga uitspelen, daar hebben we op moment mee te maken'

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 23:16zo 15-03-2020 om 23:16

Laatste update: maandag 16 maart 2020 om 08:25ma 16-03-2020 om 08:25

Javier Tebas, president van de Spaanse Liga, geeft aan dat de kans groot is dat de Europese voetbalcompetities uitgespeeld gaan worden. Tebas heeft overleg gehad met collega's uit Italië en Duitsland om de financiële problemen het hoofd te kunnen bieden.

Als de competitie stilgelegd moet worden kost dat veel geld, zegt Tebas. "Dat financiële verlies zou een kwart van de begrote inkomsten kunnen zijn", zegt hij tegenover het Spaanse Cadena COPE. "Ik heb het hele weekend door telefoongesprekken en videoconferences gevoerd. Er komt een hele belangrijke week aan."

De UEFA gaat namelijk overleggen over de te volgen stappen rond de Europese competities. "Ik heb contact gehad met diverse presidenten van Europese competities. We werken aan een oplossing omdat het coronavirus een gezondheidsprobleem is en voor gezondheid zijn er artsen. Wij zijn er om een oplossing te bieden voor het aanstaande economische probleem."

De suggestie dat de competities in een play-off beslist kunnen worden, wijst Tebas af. "Waar we nu mee te maken hebben, is dat we de competitie gaan uitspelen. Deze week kunnen in Europa belangrijke beslissingen worden genomen over dat onderwerp."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Primera División

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws