Chelsea berispt Mount: spelmaker breekt thuisisolatie voor potje voetbal

Chelsea berispt Mount: spelmaker breekt thuisisolatie voor potje voetbal

16-03-2020 08:30
19

Mason Mount moet vrezen voor een forse reprimande van Chelsea. De 21-jarige middenvelder van Chelsea besloot de oplegde quarantaine te negeren en trapte doodleuk een balletje met mede-international Declan Rice en enkele vrienden, meldt The Mirror.

Mount moest na de positieve test van Chelsea-ploeggenoot Callum Hudson-Odoi op het coronavirus in thuisisolatie, maar daar had hij zondag even maling aan. Samen met onder meer West Ham United-speler en goede vriend Rice werd hij gespot op een trapveldje in Noord-Londen. "Ze droegen Snoods, maar het is niet duidelijk of ze dat deden om andere mensen te beschermen of om minder herkenbaar te zijn", stelt een ooggetuige. "Ze leken de situatie niet heel serieus te nemen."

Een woordvoerder van The Blues stelt dat Mount is berispt en volgens de boulevardkrant kan hij ook nog een boete tegemoet zien. Zowel Mount, die in het seizoen 2017/2018 werd verhuurd aan Vitesse, als Rice hoopte op een plekje in de Engelse selectie voor het EK 2020, voordat het coronavirus spelbreker was. Mount scoorde dit seizoen zes keer in 41 optredens voor Chelsea.