'Kan me niet voorstellen dat we straks voetballen, goede oplossing bestaat niet'

'Kan me niet voorstellen dat we straks voetballen, goede oplossing bestaat niet'

17-03-2020 11:14
60

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee beseft als geen ander dat de problemen in de voetbalwereld door het coronavirus relatief zijn. Hij wilde zelf Geneeskunde studeren, maar werd uitgeloot.

"In mijn groepsapp met oude schoolvrienden, van wie er veel dokters zijn geworden, zijn de gesprekken momenteel wel wat anders van toon dan in mijn voetbalapps", laat Ultee weten aan Voetbal International.

Volgens de Fortuna-coach is 'voetbal maar een heel klein onderdeeltje van het probleem'. "Of de competitie straks hervat kan worden, vraag ik me af. Ik ben geen deskundige, maar lees en hoor wel dat de kans groot is dat dit nog een hele tijd gaat duren en dat we uiteindelijk vrijwel allemaal een keer besmet zullen raken."

"Voetballers worden nu goed afgeschermd, het zou me niet verbazen als veel jongens pas in een later stadium het virus gaan oplopen. In april, of in mei", vervolgt Ultee. "Dan heb je misschien vier zieke spelers per team. Is het dan verstandig om weer wedstrijden te gaan spelen? Kán dat überhaupt wel, of zitten al die selecties dan ook in quarantaine?"

"Hopelijk heb ik het mis, en kan er binnenkort weer gewoon worden gevoetbald. Maar ik kan het me haast niet voorstellen. Een goede oplossing bestaat niet, vrees ik. Het wordt straks zoeken naar de minst slechte oplossing", besluit Ultee.