Vilhena beleeft coronavirus op afstandje: 'Hier gaat alles zijn gangetje'

Vilhena beleeft coronavirus op afstandje: 'Hier gaat alles zijn gangetje'

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2020 om 12:16di 17-03-2020 om 12:16

FK Krasnodar-middenvelder Tonny Vilhena merkt in Rusland nog weinig van de gevolgen van het coronavirus. De Russische competitie gaat voorlopig ook nog gewoon door, zij het zonder publiek.

"Op straat merk je er weinig van", zegt Vilhena, die zelf zo'n vier weken aan de kant staat na een ingreep aan zijn knie, tegen het Algemeen Dagblad. "Hier gaat alles eigenlijk zijn gangetje. De grenzen zijn wel dichtgegaan. Mijn broertje Randy is nog op tijd teruggegaan naar Nederland. Mijn vader zou juist deze kant opkomen, maar dat kon niet meer omdat Rusland is afgesloten."

Vilhena zat zelf met Krasnodar zes weken in Marbella ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. "In Spanje zijn er nu ook grote problemen met het virus, maar wij merkten er in die periode eigenlijk heel weinig van. Als profvoetballer is het toch vaak trainen, verzorgen, eten en slapen. En zoals ik zei, in Krasnodar ziet het leven er uit zoals alle dagen. Alleen spelen we dus voor lege stadions en kunnen familieleden niet meer op bezoek komen."

De voormalig Feyenoord-speler verwacht dat Krasnodar ook zondag in actie komt, tegen Dinamo Moskou. "Ik hoor dat het in Nederland helemaal stil is gelegd. Er zijn belangrijkere zaken dan voetballen. Maar ik ga uit van de mensen die er echt verstand van hebben. Als zij zeggen dat wij hier nog gewoon kunnen voetballen, dan doen wij dat. Al ben ik er dus zelf nog even niet bij."

Krasnodar staat overigens gedeeld tweede. "Het bevalt mij prima in Rusland. Al zal dit voor iedereen een seizoen zijn dat we ons lang blijven herinneren met al die afgelaste wedstrijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws