Update: Willems komt met reactie op zorgwekkende berichten van BILD

Update: Willems komt met reactie op zorgwekkende berichten van BILD

17-03-2020 22:38 Laatste update: 18-03-2020 15:11
9

Jetro Willems staat aan de vooravond van een langdurige revalidatie. De gehuurde linksback van Newcastle United scheurde op 18 januari zijn kruisband af tegen Chelsea en is inmiddels onderzocht door medici van zijn eigenlijke werkgever Eintracht Frankfurt, meldt BILD.

Volgens het Duitse medium zijn de perspectieven niet bepaald rooskleurig: volgens BILD heeft hij niet alleen zijn voorste, maar ook zijn achterste kruisband afgescheurd. Hoewel Willems al begonnen is met 'aqua walking', wordt er gevreesd dat hij pas in 2021 weer zijn rentree op de voetbalvelden kan maken.

Willems lijkt zijn laatste wedstrijd namens Newcaste United dan ook al achter de rug te hebben. The Magpies hebben een koopoptie ter waarde van circa elf miljoen euro bedongen, maar het ziet er niet naar uit dat ze die gaan lichten. Bij Eintracht Frankfurt staat de 22-voudig Oranje-international nog tot medio 2021 onder contract.

Update: Jetro Willems heeft woensdag gereageerd op de berichten van BILD dat zijn 2020 er al op zit door een zware knieblessure. 'In de media wordt altijd veel gezegd. Ook over mijn revalidatie, echter door mensen die niet inhoudelijk op de hoogte zijn van mijn proces', aldus Willems, die dit seizoen door Eintracht Frankfurt wordt verhuurd aan Newcastle United. 'Ik laat mij hierin begeleiden door professionals die ik vertrouw. Met hen werk ik in alle focus en loop op schema.'