Wijnaldum dankt Klopp: 'Na PSV en Newcastle United niet meer in die rol'

Wijnaldum dankt Klopp: 'Na PSV en Newcastle United niet meer in die rol'

18-03-2020 07:06 Laatste update: 07:05
10

Sinds Georginio Wijnaldum bij Liverpool speelt heeft hij een transformatie ondergaan. Daar dankt de middenvelder manager Jürgen Klopp voor.

"Sinds ik bij Liverpool ben gekomen is mijn ontwikkeling goed gegaan", zegt Wijnaldum in een interview met de UEFA. "Ik ben meer all-round geworden. Ik was gewend om in een erg aanvallende rol te spelen en me alleen maar met de aanval te bemoeien."

Dat veranderde na het WK van 2014. "Sinds het WK met Louis van Gaal had ik een meer controlerende rol op het middenveld en dat ging goed. Daarna speelde ik bij PSV en Newcastle United niet meer in die rol."

"Toen ik met Klopp sprak zag hij me in een meer defensieve rol spelen, waar ik meer all-round was. Het was niet altijd makkelijk omdat ik gewend was aan aanvallen, maar het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling. Ik ben nu meer een complete speler dan ik was toen ik kwam."

Wijnaldum dankt Klopp daarvoor. "De manager heeft een grote invloed op me gehad. Hij heeft de club teruggebracht naar waar het hoort en zijn visie past bij de club. De spelers houden van hem, omdat hij om ze geeft en een goede trainer is, iemand die spelers beter maakt en geweldig is om mee te werken. We hebben ook veel persoonlijke gesprekken. Hij is een erg belangrijk persoon voor mij geworden. Hij weet veel dingen van me die andere trainers niet weten. We hebben een erg goede speler/trainer-relatie, maar ook een persoonlijke band."