Nederlandse sport loopt 'gigabedrag' mis: Ik ga graag in gesprek met het kabinet

Nederlandse sport loopt 'gigabedrag' mis: "Ik ga graag in gesprek met het kabinet"

18-03-2020 09:27 Laatste update: 09:41
38

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, pleit voor een noodfonds nu de sporten in Nederland stil liggen. Volgens hem loopt de sportsector maar liefst 950 miljoen euro mis door de uitbraak van het coronavirus.

De overheid komt bedrijven die financieel in de problemen komen omdat ze dicht moeten of maar beperkt open zijn tegemoet met een noodfonds. Dielessen wil ook dat de sportsector gecompenseerd wordt.

"We hebben de afgelopen twee dagen met bonden en andere sportorganisaties een impactanalyse gedaan. We kwamen tot 950 miljoen euro", zegt Dielessen bij NPO Radio 1. "Dat bedrag loopt de sportsector tot aankomende zomer mis. Dat is een gigabedrag. We willen een oproep doen voor een noodfonds voor de sport. Ik ga graag in gesprek met het kabinet om te kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen."

"Dat is voor de hele Nederlandse sport. Dat gaat van sportbonnen, sportverenigingen, het afgelasten van sportevenementen, sportscholen waar abonnementen niet van worden verlengd tot het voetbal en het betaalde voetbal. Dat zit er allemaal in", zegt Dielessen. "Dit is een schatting van de impact."