'In Nederland kun je tenminste nog naar buiten om hard te lopen of te fietsen'

'In Nederland kun je tenminste nog naar buiten om hard te lopen of te fietsen'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 12:02wo 18-03-2020 om 12:02

Kaj Sierhuis verliet FC Groningen in januari en stapte over naar Stade Reims. In Frankrijk wordt er, zoals in vrijwel alle Europese landen, nu niet meer gevoetbald en dus moet de spits thuis fit zien te blijven.

Dat doet Sierhuis in Nederland. "Wegens privéomstandigheden ging ik eind vorige week sowieso een aantal dagen naar Nederland", zegt de voormalig Ajacied tegenover het Algemeen Dagblad. "Inmiddels heeft het geen zin om terug te gaan naar Frankrijk, aangezien ze daar tot volledige isolatie zijn overgegaan. Ik volg mijn programma nu dus in Nederland."

Stade Reims houdt nauw contact met Sierhuis en zijn collega's. "De club heeft via de clubarts richtlijnen opgestuurd over hoe te gedragen en wat te doen. Trainingsprogramma’s worden opgestuurd en iedereen wordt gevraagd deze thuis zo goed mogelijk te doen."

De situatie in Nederland is volgens de spits beter dan in Frankrijk. "Ik heb contact gehad met de performance coaches en de teammanager om af te stemmen wat het plan zou worden. Er werd in de afgelopen dagen voor de club verzocht om aan een hometrainer en loopband te komen, aangezien Frankrijk op slot is. Hier in Nederland kun je tenminste nog naar buiten om hard te lopen of om te fietsen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws