'Dortmund gaat voor 'wahrscheinlichste Option' Ten Hag bij uitblijven landstitel'

'Dortmund gaat voor 'wahrscheinlichste Option' Ten Hag bij uitblijven landstitel'

18-03-2020 13:11 Laatste update: 13:25
120

Nieuws uit Duitsland: Erik ten Hag staat bovenaan de schaduwlijst van Borussia Dortmund. Dat meldt Sport Bild. De nummer twee van de Bundesliga zou niet tevreden zijn over de huidige trainer Lucien Favre.

Ten Hag is volgens Sport Bild één van de kandidaten om Favre komende zomer op te volgen in het Signal Iduna Park. De Zwitserse trainer heeft een contract tot medio 2021, maar de Champions League-uitschakeling tegen Paris Saint-Germain heeft zijn positie weer aan het wankelen gebracht. Alléén het winnen van de Duitse landstitel zou Favre in het zadel kunnen houden. De competitie moet dan wel voor uiterlijk 30 juni zijn beëindigd.

Wedden

Meer odds

In Duitsland wordt druk gespeculeerd over potentiële opvolgers van Favre. De 'wahrscheinlichste Option' is naar verluidt Ten Hag. De trainer van Ajax ligt tot medio 2022 vast in Amsterdam. Door het historische seizoen dat Ajax onder Ten Hag achter de rug heeft, staat hij er goed op in het buitenland. Ook Bayern München zou na het ontslag van Niko Kovac een lijntje naar hem hebben uitgegooid, maar Der Rekordmeister houdt vast aan Hansi Flick.

Saillant genoeg is ook Kovac in beeld bij Dortmund, evenals Adi Hütter van Eintracht Frankfurt. De Kroaat en Oostenrijker werkten in tegenstelling tot Ten Hag al met succes met een systeem met drie verdedigers. Mauricio Pochettino is door zijn hoge salariseisen geen kandidaat meer. In het verleden waren onder meer Bert van Marwijk en Peter Bosz werkzaam bij Dortmund.