Moeite met terugkeer in Feyenoord-basis: 'Ik liep echt naar lucht te happen'

Moeite met terugkeer in Feyenoord-basis: 'Ik liep echt naar lucht te happen'

19-03-2020 07:51
36

Tyrell Malacia groeide onder Dick Advocaat uit tot vaste basisspeler bij Feyenoord. De vleugelverdediger verving de geblesseerd geraakte Ridgeciano Haps en verdween vervolgens niet weer uit de basis in Rotterdam.

Sinds het moment dat Malacia in de basis mocht beginnen, in de wedstrijd tegen FC Groningen, verloor Feyenoord geen wedstrijd meer. "Ongeslagen, ja. Hahaha. Maar dat komt doordat ik laat in het elftal ben gekomen, sinds de komst van Advocaat", vertelt Malacia in een interview met Voetbal International. "Jaap Stam was officieel wel tevreden over me, maar hij koos voor Haps. Toen Ridgeciano geblesseerd raakte, kreeg ik mijn kans."

Toen Malacia mocht beginnen tegen Groningen, merkte hij wel dat hij wedstrijdritme miste. "Ik heb dus een hele tijd niet kunnen spelen, want Feyenoord heeft niet echt een tweede elftal. Dat ga je voelen. Normaal ben ik conditioneel vrij sterk, maar tegen Groningen liep ik op een gegeven moment echt naar lucht te happen. Een wedstrijd is met niks te vergelijken. De energie, dynamiek, het is zó anders. Daaraan moest ik echt wennen in het begin, al heb ik nu wel echt het gevoel dat ik basisspeler ben."

Malacia speelde dit seizoen tot nu toe twaalf wedstrijden en gaf daarin drie assists.