Onana totaal van slag door 'grapje' van Schöne bij Ajax: 'Ik was in paniek'

Onana totaal van slag door 'grapje' van Schöne bij Ajax: 'Ik was in paniek'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 10:26do 19-03-2020 om 10:26

Andre Onana herinnert zich het moment dat hij voor het eerst mocht keepen in Ajax 1 als de dag van gisteren. Na de bliksemtransfer van Jasper Cillessen naar FC Barcelona werd de doelman uit Kameroen voor de leeuwen gegooid door de toenmalige trainer Peter Bosz.

"Het leek erop dat hij (Bosz, red.) met Diederik Boer ging spelen. Geen probleem, dan maar op de bank", blikt Onana terug in een FOX Sports-documentaire over zijn leven. "Daarna riep Bosz mij. Hij zei: Andre, kom. Ik vroeg me af: ben ik te laat gekomen of ben ik opeens te dik? Maar dat was niet zo. Ik had ook goed getraind. Maar wat was er aan de hand?

"Dus hij riep me en ik zal zijn exacte woorden herhalen: Andre, ik begin morgen met jou. Doe je best en daarna zullen we het wel zien", lacht Onana, die in 2016 debuteerde tegen Willem II. "Verder zei hij niets, helemaal niets. Ik kreeg kippenvel en verkrampte helemaal. Ik moest daarna trainen, maar ik kon het niet. Ik voelde de druk en was helemaal bezweet. Mijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau..."

In de kleedkamer voor de wedstrijd vergrootte Lasse Schöne nog eens de druk op Onana, die daar nu hard om kan lachen. "Hij riep: Andre Onana, de nieuwe nummer één van Ajax. Het was een grapje, maar ik was in paniek."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws