Luuk de Jong prijst PSV-zet: 'Siem zei dat hij nog nooit zo van de mat is getikt'

Luuk de Jong prijst PSV-zet: 'Siem zei dat hij nog nooit zo van de mat is getikt'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 12:21do 19-03-2020 om 12:21

De sportieve crisis van PSV heeft Luuk de Jong pijn gedaan. Dat vertelt de spits van Sevilla, vorig seizoen nog aanvoerder in Eindhoven, in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Na het vertrek van De Jong begon PSV goed aan het seizoen, maar vanaf oktober donderde het Eindhovense bouwwerk als een kaartenhuis in elkaar. "Die crisis bij PSV heeft me eerlijk gezegd wel pijn gedaan", reageert hij. "Ik heb er vijf prachtige jaren gehad, ken alles en iedereen. Als ik het dan zo in elkaar zie donderen, doet dat wel iets met me. Maar ik zit in Sevilla, dus ik ben ook machteloos."

"Dat het zo heftig ging, heeft me wel verrast", vervolgt De Jong. "Ik ken de spelers en de trainers, ze begonnen nog erg goed aan het seizoen. Toen Steven Bergwijn en Donyell Malen wegvielen, werd het minder. In Nederland is het toch moeilijk op te vangen als een paar van je beste spelers geblesseerd raken. Als het minder wordt, is het niet makkelijk het om te draaien. Dat zelfs een clubicoon als Mark van Bommel dan wordt ontslagen, is verschrikkelijk."

Inmiddels is het weer rustig bij PSV, dat vorige week Roger Schmidt presenteerde als trainer voor volgend seizoen. De Jong: "Ik kan me die wedstrijden van Red Bull Salzburg tegen Ajax nog herinneren. Toen ik na afloop met mijn broer Siem sprak, zei hij: Ik ben nog nooit zo van de mat getikt. Het is continu vol gas, overal druk en achter alles zit een idee. Alles klopte, al kan het niet elke wedstrijd zo. Het kan zomaar een goede zet zijn van PSV, want ik denk dat je met een topclub in Nederland heel goed zo kunt spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws