Lukaku is er klaar mee: Je kunt geen normaal contact hebben met mensen

Lukaku is er klaar mee: "Je kunt geen normaal contact hebben met mensen"

19-03-2020 20:32
10

Romelu Lukaku zit nu negen dagen in quarantaine, maar is er inmiddels wel klaar mee. De spits van Internazionale kan zijn ei niet kwijt en mist zijn familie. 

"Ik mis het gewone leven. Bij mijn moeder en zoontje zijn, en zelfs bij mijn broer. Al die mensen buiten, terwijl ik aan iedereen denk. Het is slecht, want je kunt geen normaal contact hebben met mensen", zegt Lukaku tegen voormalig Arsenal-spits Ian Wright. "Ik mis het trainen en de wedstrijden met de supporters. Nu begin je te waarderen wat je hebt."

"Ik kan niet naar buiten en kan niet trainen. Ik zit nu negen dagen binnen. Ze hebben een hometrainer voor me geregeld. In Milaan wonen alle spelers in het centrum. In de groepschat vroegen ze wie van de spelers geen fiets of loopband thuis heeft. Veel spelers reageerden daarop. Twee uur later brachten ze iedereen een fiets."

Lukaku is bezorgd om zijn moeder. "Ik moet voorzichtig zijn, want mijn moeder heeft diabetes, dus ik kan haar niet eens een knuffel geven. Ze komt niet meer buiten. Ik en m'n broer zeiden meteen: jij gaat niet meer weg. Ze komt in de tuin. En 's avonds, als het donker is, kan ze een luchtje scheppen, maar niet meer dan dat."

Inter zorgt goed voor de spelers, zegt Lukaku. "Iedere dag brengen ze me eten. Ik heb een strikt dieet van vis en groenten. Om 12u 's middags sturen ze iemand van het trainingscomplex om lunch rond te brengen."