'Keuze van verlengen hangt af van of het Eerste of Eredivisie wordt'

'Keuze van verlengen hangt af van of het Eerste of Eredivisie wordt'

19-03-2020 20:58
15

Clubs moeten voor 1 april laten weten of aflopende contracten worden verlengd of niet. Vanwege de uitbraak van het coronavirus loopt de competitie waarschijnlijk langer door dan normaal en voor NEC is het nog niet duidelijk of er volgend seizoen gespeeld wordt in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Algemeen directeur Wilco van Schaik legt uit hoe de club deze situatie aanpakt.

NEC zegt normaal gesproken 'alles op wat er op te zeggen valt', maar de situatie verandert nu er niet meer gespeeld wordt. Ook is nog niet duidelijk op welk niveau NEC volgend jaar speelt. "Het zal in de komende periode duidelijk worden of het Eerste Divisie of Eredivisie wordt, daar hangt de keuze van verlengen ook vanaf", zegt Van Schaik tegen supporterssite ForzaNEC.

"Daar gaan we de komende weken definitief over beslissen. Maar wat voor ons geldt, geldt natuurlijk voor alle clubs en zij moeten dezelfde afweging maken en zij zoeken ook zekerheid daarin. Je gaat je risico's beperken."

Op 30 juni lopen de contracten van tien spelers af: Bas Kuipers, Josef Kvida, Mart Dijkstra, Etien Velikonja, Randy Wolters, Norbert Alblas, Frank Sturing, Job Schuurman, Souffian El Karouani en Niek Hoogveld. Zian Flemming, Tom van de Looi en Jellert van Landschoot zijn gehuurd en keren na dit seizoen terug naar respectievelijk PEC Zwolle, FC Groningen en Club Brugge.