In Duitsland mag getraind worden: 'Met veertig man in een ruimte is niet prettig'

In Duitsland mag getraind worden: 'Met veertig man in een ruimte is niet prettig'

20-03-2020 07:11 Laatste update: 07:23
4

In afwachting van de hervatting van de Bundesliga mogen de clubs 'gewoon' nog trainen, maar daar maken trainers Alfred Schreuder (Hoffenheim) en Peter Bosz (Bayer Leverkusen) geen gebruik van. Zij laten hun spelers thuis oefeningen afwerken.

In tegenstelling tot Nederland kunnen Duitse clubs ervoor kiezen om te trainen, maar dat vindt Schreuder geen goed idee. "Het is sowieso best wel raar dat het mag, aangezien sportscholen en andere verenigingen wel gewoon op slot zijn", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Als we trainen zijn we toch zo met veertig man in een ruimte, dat geeft ook geen prettig gevoel."

De spelers van Hoffenheim melden zich dinsdag weer op de club, terwijl de equipe van Peter Bosz na woensdag dertien dagen vrij heeft gekregen en thuis verder moet trainen. Wanneer de competitie wordt hervat is nog onduidelijk: voorlopig ligt het voetbal stil tot 1 april, maar dat kan worden verlengd.

Het televisiecontract van Duitse clubs loopt tot en met 1 juli, net als contracten van spelers en trainers. "Ik begrijp dat er voor juli gespeeld moet worden", zegt Schreuder. "Een aantal clubs kan misschien omvallen als ze het televisiegeld mislopen."