Veronica Inside blijft draaien: 'John de Mol zei: waarom afwachten?'

Veronica Inside blijft draaien: 'John de Mol zei: waarom afwachten?'

20-03-2020 14:57
44

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp blijven voorlopig 'gewoon' twee keer per week de tocht naar Hilversum ondernemen. De Veronica Inside-uitzendingen worden voorlopig opgenomen zonder publiek, maar zullen ook tijdens de 'coronaweken' op de buis blijven.

Op vrijdag 13 maart was de laatste uitzending met studiopubliek: Genee, Derksen en Van der Gijp zaten op maandag 16 maart echter met Hans Kraay junior in een lege studio. Hoewel de makers aanvankelijk twijfelden, zal er ook vrijdagavond een uitzondering zijn. "Er is voorlopig nog genoeg te bespreken", laat eindredacteur Jan Hillenius weten aan het Algemeen Dagblad, doelend op de impact van het coronavirus op de voetballerij. "Wij nemen dat zeer zeker serieus, maar bieden tussen alle serieuze talkshows ook verstrooiing en de lach."

Talpa-directeur Marco Louwerens had vooraf nog contact gehad met grote baas John de Mol. De boodschap was even bondig als helder. "Ik zei tegen John: laten we maandag en vrijdag even afwachten en dan kijken. Hij: waarom afwachten?", aldus Directeurtje. Ook de hoofdrolspelers zelf denken voorlopig niet aan een onderbreking. "Lekker zo doorgaan toch? Was toch een leuk uurtje?", liet Van der Gijp zich na de maandaguitzending ontvallen. "Nou, in principe tot vrijdag dan."

De uitzending van vrijdagavond zal beginnen om 20.30 uur.