Marca: Babel gaf Gerrard-primeurtje weg tijdens ontmoeting met opponent Drenthe

Marca: Babel gaf Gerrard-primeurtje weg tijdens ontmoeting met opponent Drenthe

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 15:58vr 20-03-2020 om 15:58

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 16:27vr 20-03-2020 om 16:27

De Spaanse sportkrant Marca heeft tijdens de huidige voetballoze dagen herinneringen opgehaald aan een ontmoeting met Royston Drenthe en Ryan Babel in 2009. De twee Nederlanders spraken elkaar in Madrid, vlak voor de Champions League-ontmoeting tussen hun clubs Real Madrid en Liverpool op 24 februari 2009.

Drenthe en Babel ontmoetten elkaar in een muziekstudio in de Spaanse hoofdstad en namen daar een aantal nummers op, onthult Marca. 'Wij waren erbij en aanschouwden het hele tafereel, inclusief de flesjes bier die ze daarbij nuttigden. Daarna poseerden ze met de shirts van elkaars club.'

De in Madrid gezetelde krant wist ook te melden dat de toenmalige Liverpool-aanvoerder niet zou starten in het Estadio Santiago Bernabéu, dankzij een primeur van Babel. Gerrard kampte met een blessure, hoewel Liverpool-manager Rafael Benítez daarover niets naar buiten wilde brengen. "Gerrard is wel meegereisd, maar hij zal niet starten", wordt de Babel elf jaar na dato geciteerd door Marca.

De huidige manager van Rangers FC zou inderdaad alleen de laatste twee minuten meespelen. Babel viel een half uur voor tijd in en Drenthe behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Arjen Robben en Dirk Kuyt stonden vanaf de aftrap tegenover elkaar, terwijl Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder negentig minuten lang op de bank bleven zitten. Liverpool won met 0-1 in Madrid en zou de return met liefst 4-0 naar zich toe trekken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws