Coronabreak zorgt voor nieuwe situatie: 'Hoe ga ik m'n tijd invullen?'

Coronabreak zorgt voor nieuwe situatie: 'Hoe ga ik m'n tijd invullen?'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 11:28za 21-03-2020 om 11:28

Het voetbal ligt stil door het coronavirus en dat zorgt voor nieuwe situaties voor clubs en spelers. Ook voor Excelsior- aanvaller Joël Zwarts is het behelpen in deze periode zonder voetbal.

"Of ik ooit zo lang niet heb gevoetbald? Nee", reageert Zwarts in gesprek met het Algemeen Dagblad op de coronabreak. "Ik heb nu meer dan een week niet op het veld gestaan. Ik mis het enorm. Het is wennen. Je bent de hele tijd bezig met de vraag 'Hoe ga ik m'n tijd invullen?'."

Omdat er niet meer getraind wordt, kregen ook de spelers van Excelsior huiswerk mee. "Een programmaatje. Buiten joggen en we hebben een aquabag meegekregen om onze spieren op peil te houden. Je doet wel iets. Je blijft hierdoor misschien wel in shape, maar je raakt vrijwel geen bal meer aan."

"In de periode dat er nog geen maatregelen waren, heb ik op een pleintje gevoetbald, maar daarna kwam het statement van de KNVB en werd alles eruit gegooid". Vervolgt Zwarts, die net als de hele voetbalwereld wacht op meer duidelijkheid. "Dit weekend krijgen we weer updates vanuit de club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws