Bossche scoringsdrift onderbroken: 'Ik scoorde er op los en ineens houdt alles op'

Bossche scoringsdrift onderbroken: 'Ik scoorde er op los en ineens houdt alles op'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 17:14za 21-03-2020 om 17:14

Wereldwijd balen voetballers en fans van het stilleggen van de diverse competities wegens het coronavirus, maar voor Pedro Marques kwam de onderbreking wel op een heel ongunstig moment. De spits van FC Den Bosch stak in bloedvorm.

In de eerste seizoenshelft werd de Portugese spits door FC Dordrecht gehuurd van Sporting Portugal, maar de Schapenkoppen vonden Marques ondanks zes goals in negentien wedstrijden niet goed genoeg en stuurden hem terug. Daarop sloeg FC Den Bosch toe: het huurde de spits voor de tweede seizoenshelft en dat heeft de Brabanders geen windeieren gelegd. In zeven wedstrijden scoorde hij acht keer en bereidde hij tweemaal een goal van een ploeggenoot voor.

De coronacrisis heeft de opmars van Marques en de Bosschenaren nu een halt toegeroepen. "Er zijn op dit moment veel belangrijker dingen dan voetbal, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er persoonlijk niet stevig van baal", zegt een eerlijke Marques tegenover Voetbal International. "Ik scoorde er op los, voelde me heerlijk en ineens houdt alles op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws