Barça ontvangt welkome opsteker: 'Verschil is dat ik er weer bij kan zijn'

Barça ontvangt welkome opsteker: 'Verschil is dat ik er weer bij kan zijn'

21-03-2020 21:18
6

Mocht er dit seizoen nog gevoetbald worden in de Primera División en de Champions League, dan kan FC Barcelona een beroep doen op Luis Suárez. De Uruguayaan vertelt aan Marca dat hij op de weg terug is, nadat hij in januari geopereerd werd aan zijn knie.

Net als in de meeste Europese landen ligt het voetbal in Spanje stil vanwege het coronavirus. Dat speelt Suárez in de kaart. "Het was altijd al het doel om sneller terug te keren dan verwacht. De dokter zei ook dat het goed gaat en dat gaf mij hoop. Maar het verschil is nu dat als het team weer gaat spelen, ik erbij kan zijn."

"Het was de verwachting dat ik begin mei weer zou kunnen spelen, maar door mijn voorspoedige herstel was dat al wat eerder geworden", vervolgt de 33-jarige aanvaller. Suárez leeft mee met iedereen die te maken heeft met het coronavirus. "We moeten voorzichtig zijn en ons realiseren dat niemand nu op een voetbalwedstrijd zit te wachten. Mensen willen weer naar buiten en kunnen genieten zonder angst."

Voor Barça is de aanstaande rentree van Suárez een welkome opsteker. De Catalanen moeten met Ousmane Dembélé al een andere aanvaller missen en haalden om die reden Martin Braithwaite. De ploeg van Quique Setién heeft een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Real Madrid in La Liga. In de achtste finale van de Champions League is Napoli de tegenstander. Het eerste duel eindigde in 1-1, de rentree staat nog open door het coronavirus.