Premier League 'kan thuiszitters vermaken': 'Als we politie zo niet tot last zijn'

Premier League 'kan thuiszitters vermaken': 'Als we politie zo niet tot last zijn'

21-03-2020 23:28 Laatste update: 23:56
23

Martin Semmens, voorzitter van Southampton, stelt dat voetbal in de Premier League eerder zou kunnen beginnen dan de regels toestaan. Op die manier kan het voetbal ervoor zorgen dat mensen die thuis zitten iets te doen hebben.

Momenteel is het Engelse voetbal opgeschort tot zeker 30 april, maar de competities moeten wel indertijd worden afgemaakt. "Als mensen veilig zijn en we politie en beveiliging niet te veel vermoeien wil de overheid vast dat we weer gaan spelen, omdat we op die manier voor entertainment zorgen", zegt Semmens tegenover de BBC.

De bevolking zou gebaat zijn bij een terugkeer van de Premier League, denkt hij. "Als mensen nog een maand thuis moeten zitten en er iedere dag een wedstrijd wordt gespeeld is dat alleen maar goed", denkt hij. "Niet omdat we essentieel zijn, maar omdat we mensen kunnen vermaken en omdat we kunnen laten zien dat we terugvechten."

Semmens is hoopvol dat de competitie voor 30 juni kan worden afgemaakt, maar heft nog geen idee wanneer dat kan gebeuren.