'Overmars en Van der Sar leveren geweldig werk, we zien Ajax zoals we willen zien'

'Overmars en Van der Sar leveren geweldig werk, we zien Ajax zoals we willen zien'

22-03-2020 07:15
96

Shota Arveladze is onder de indruk van het werk van directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars bij Ajax. De Georgische oud-spits ziet dat de Amsterdammers mede daardoor weer successen boeken in Europa.

"Er zijn veel speciale personen die hun leven geven om de club te laten slagen en succes te hebben", zegt Arveladze tegen Ajax Showtime. Hij doelt onder meer op Overmars en Van der Sar, met wie hij nog samenspeelde. "Marc en Edwin weten hoe te slagen, ze weten wat de club nodig heeft en overwinnen grote uitdagingen. Dus ik denk dat Marc en Edwin geweldig werk leveren voor de club."

Wedden

Meer odds

"De laatste jaren zien we Ajax zoals we het willen zien", vervolgt Arveladze. "Ook in Europa. Iedereen zat te wachten tot Ajax terug zou komen. En nu is Ajax terug. De prestaties van de afgelopen jaren zijn geweldig." Hij denkt niet dat het momentum in Europa voorbij is. "Ajax bereikte in de afgelopen jaren de Europa League-finale, kwam vorig jaar ver in de Champions League en dit jaar was de uitschakeling in Europa heel ongelukkig."

"De uitschakeling met de wedstrijd tegen Chelsea, pech in de loting met Getafe als tegenstander en de beide duels tegen deze ploeg", aldus de inmiddels 47-jarige Georgiër. "Daarbij kwam nog het grote aantal spelers dat door blessures afwezig was. Ik denk niet dat het Europese succes van Ajax hier eindigt. Ik hoop dat ze weer kunnen opleven en succesvol kunnen zijn."