Martínez: 'Hier bij Ajax is iedereen echt goed, maar hij verblindde me'

Martínez: 'Hier bij Ajax is iedereen echt goed, maar hij verblindde me'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 10:46zo 22-03-2020 om 10:46

Het mag dan pas het eerste seizoen zijn voor Lisandro Martínez bij Ajax, maar de Argentijn groeide in razendsnel tempo uit tot een van de steunpilaren in het elftal van trainer Erik ten Hag. Vooral Hakim Ziyech maakt nog elke week indruk op Martínez.

In een interview met het radioprogramma Ataque Futbolero van de Argentijnse zender 947FMRadio geeft Martínez aan zwaar onder de indruk te zijn van Ziyech, die na dit seizoen naar Chelsea vertrekt. "Hier bij Ajax is iedereen echt goed, maar Hakim verblindde me", aldus de Argentijn, die ziet dat de jeugdspelers al te maken krijgen met de 'Ajax-filosofie'. "Als de Ajax-jeugd speelt, blijf ik altijd naar ze kijken. Ze brengen ze daar de Ajax-filosofie al bij, het is fantastisch."

Martínez werd naar Ajax gehaald als centrale verdediger, maar speelt het merendeel van zijn wedstrijden als middenvelder. "Ik voel me op mijn gemak bij Ajax", vervolgt hij. "De positie van centrale middenvelder is moeilijker dan die van verdediger. Je moet er aanleg voor hebben, de coach had me nodig op die plek."

De Eredivisie ligt, net zoals vrijwel alle competities in Europa, stil vanwege het coronavirus. Martínez doet er alles aan om fit te blijven en is te spreken over de maatregelen van de Nederlandse regering. "Ik zie dat het coronavirus in Nederland goed wordt aangestuurd, er zijn goede maatregelen genomen. Ik train nu thuis, ren in het park en volg de schema's van de Ajax-trainers om fit te blijven", sluit Martínez af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws