Weer terug naar China: 'Hoor goede verhalen, ben benieuwd wat ik aantref'

Weer terug naar China: 'Hoor goede verhalen, ben benieuwd wat ik aantref'

22-03-2020 13:09
37

Stanley Menzo keert binnenkort weer terug naar China, waar hij trainer is van het beloftenelftal van Beijing Guoan. De Nederlander moet er eerst twee weken in quarantaine en weet niet wat hij kan verwachten als hij terug is in Azië.

In China lijkt het langzaamaan weer de goede kant op te gaan, het aantal mensen dat besmet wordt met het coronavirus neemt elke dag af. Het is ondertussen veilig genoeg om terug te reizen, denkt Menzo. "Hoe het precies is, weet ik natuurlijk niet maar ik hoor goede verhalen. Ik ben benieuwd wat ik aantref", vertelt Menzo in een korte reactie aan het Algemeen Dagblad.

In het Aziatische land zijn er nu al drie dagen op rij geen nieuwe lokale besmettingen vastgesteld. Voor Menzo reden om volgende week terug te gaan naar Peking, waar Beijing Guoan gevestigd is. De Chinese club heeft een samenwerkingsverband met Ajax. In China hoopt men dat de competitie over ongeveer een maand weer van start kan gaan, verschillende Europese spelers zijn inmiddels ook al teruggekeerd naar het land.