'Tadic zei dat hij helemaal gek wordt, anderen zeggen: ik wil geen risico nemen'

'Tadic zei dat hij helemaal gek wordt, anderen zeggen: ik wil geen risico nemen'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 20:59zo 22-03-2020 om 20:59

Evgeniy Levchenko onderhoudt namens de spelersvakbond VVCS de contacten met de profvoetballers op de Nederlandse velden. De geboren Oekraïner heeft wisselende reacties binnengekregen: de ene kan niet wachten om weer te gaan trainen, de andere is echter huiverig om weer de openbare ruimte te betreden.

Ajax-captain Dusan Tadic behoort tot de eerste categorie, laat Levchenko zondagavond weten in Rondo. "Ik heb Tadic toevallig vandaag (zondag, red.) gesproken. Die zei: ik word helemaal gek van het thuis zitten. Maar je hebt ook spelers die zeggen: mijn zoontje heeft problemen met zijn longen, ik wil absoluut geen risico nemen. Verschillende geluiden dus."

Levchenko overlegt ook met de KNVB, maar houdt voorlopig geen rekening met een snelle hervatting van het seizoen. "Ik denk dat het wel belangrijk dat er op korte termijn wordt beslist: mogen de spelers op het terrein komen en met één of twee spelers gaan trainen?" Verder hoopt hij op onderlinge solidariteit, nu spelers van kleinere clubs het financieel moeilijk krijgen. "Ik vind dat spelers zelf kunnen beslissen hoeveel geld ze kunnen missen in deze tijden. Er is een groot verschil tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie", aldus Levchenko. "Je wil ook niet dat kleinere clubs om gaan vallen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat er in april weer gevoetbald kan worden?

(15425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws