De Gelderlander: Vitesse heeft Allach-opvolger, naam pas na coronacrisis bekend

De Gelderlander: Vitesse heeft Allach-opvolger, naam pas na coronacrisis bekend

22-03-2020 21:59 Laatste update: 22:02
6

Vitesse heeft na ruim twee maanden een opvolger voor de in januari vertrokken technisch directeur Mohammed Allach gevonden. Hoofdscout Marc van Hintum nam zijn taken sindsdien op interimbasis over, maar zal binnenkort een permanente opvolger uit Duitsland krijgen.

Om wie het gaat, wil Vitesse voorlopig niet prijsgeven, meldt de Gelderlander zondagavond. Alle betrokken partijen zijn al akkoord, maar de nieuwe technische man zal pas gepresenteerd worden als de huidige coronacrisis voorbij is.

Wedden

Meer odds

Volgens het lokale medium komt de opvolger van Allach uit de koker van commissarissen Valeri Oyf en Yevgeni Merkel, die naar verluidt 'de regie in het selectieproces' over hebben genomen. De scoutingsafdeling kwam met meerdere kandidaten op de proppen, maar de twee Russen hebben uiteindelijk een beleidsbepaler in hun eigen netwerk gevonden.

De nieuwe technische directeur mag direct aan de bak. Liefst zeven contracten lopen af - onder meer die van Remko Pasveer, Bryan Linssen en Tim Matavz - en de huurlingen Joshua Brenet (Hoffenheim), Armando Obispo (PSV), Charly Musonda (Chelsea) en Jay-Roy Grot (Leeds United) keren terug naar hun werkgever.