KNVB-voorzitter legt uit: zelfs schrappen van wedstrijden is een optie

KNVB-voorzitter legt uit: zelfs schrappen van wedstrijden is een optie

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 22:15zo 22-03-2020 om 22:15

Laatste update: zondag 22 maart 2020 om 23:09zo 22-03-2020 om 23:09

KNVB-voorzitter Just Spee laat bij Studio Sport weten dat er een aantal scenario's ontwikkeld is voor de eventuele herstart van de competitie. Zelfs het schrappen van wedstrijden behoort tot de mogelijkheden.

"Wij hebben de wijsheid niet in pacht", zegt Spee bij de NOS. "We rekenen erop dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. Dat is het enige dat we écht weten. We hebben een paar weken nodig om de spelers fit te krijgen voor de wedstrijden. Je kunt niet op 7 april beginnen. Als je dan telt blijven er heel weinig weken over om de wedstrijden uit te spelen. We hebben al besloten om de bekerfinale uit te stellen, want 19 april was te kort op 6 april, maar als we nog verder gaan schuiven wordt het krap. Die kans is heel groot."

Maar het uitspelen van wedstrijden is niet het enige probleem dat er is. "Dan loop je tegen het volgende probleem aan: 30 juni is een belangrijke datum, want daarna lopen alle contracten af. Wat moet je je dan voorstellen? Dat Hakim Ziyech op 28 juni voor Ajax speelt en op 3 juli voor Chelsea? Zo makkelijk is dat niet. We weten niet hoe dat eruit ziet."

"We benaderen het in stappen", zegt Spee. "De minister-president (Mark Rutte, red.) zei dat je 100% beslissingen moet nemen met 50% zekerheid. Dat geldt ook voor ons. We hebben geen idee wat de situatie is, maar we hebben een aantal scenario's ontwikkeld. Het eerste scenario is dat we hem met publiek gewoon uitspelen."

"Het tweede scenario is dat je hem uitspeelt, maar deels zonder publiek. Als dat ook niet lukt komen we in de situatie dat we wedstrijden schrappen, maar dat moeten we wel intelligent doen. Dan verander je de regels van het spel terwijl het spel bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. Er worden nu scenario's ontwikkeld. In Italië zeggen ze al dat ze pas in oktober weer gaan voetballen. Als dat het scenario wordt is het klaar, want wat gaan we dan doen?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws