Update: IOC-lid verklapt: Olympische Spelen worden uitgesteld door coronavirus

Update: IOC-lid verklapt: Olympische Spelen worden uitgesteld door coronavirus

23-03-2020 07:14 Laatste update: 21:54
13

Canada heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer. Dat maakt het Canadees Olympisch Comité (COC) en het Paralympisch Comité (CPC) bekend. De voetbalvrouwen van het land nemen daardoor ook geen deel aan het toernooi.

Canada ziet het niet zitten om in tijden van de coronacrisis naar de Olympische Spelen te gaan. "Het COC en het CPC doen een dringend beroep op het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de Spelen een jaar uit te stellen", klinkt het.

"We bieden onze volledige medewerking en steun, bij de inspanningen die er nodig zijn om de Spelen op een later tijdstip te organiseren. Hoewel we de complexiteit van uitstel erkennen, is er niets belangrijker dan de gezondheid en de veiligheid van onze atleten en de wereldgemeenschap."

Het IOC maakte zondag bekend zichzelf vier weken de tijd om een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio. De Spelen zullen sowieso niet volledig geschrapt worden. "Dat lost geen enkel probleem op voor wie dan ook", vindt de sportkoepel.

Update: Ook de Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound bevestigd. Een officiële verklaring van het Internationaal Olympisch Comitë is er nog niet. "Op basis van de informatie die het IOC nu ter beschikking heeft, is besloten tot uitstel", zegt Pound tegen USA Today. Voor hoelang de Spelen worden uitgesteld, is volgens hem nog niet bekend. "De Spelen zullen niet op 24 juli beginnen, dat is wat ik weet."

De Amerikaanse krant meldt dat de Spelen vermoedelijk naar volgend jaar zomer worden verplaatst. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie