Rooney: 'Als Evertonian vind ik dat een goed idee, maar Liverpool wordt kampioen'

Rooney: 'Als Evertonian vind ik dat een goed idee, maar Liverpool wordt kampioen'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 10:54ma 23-03-2020 om 10:54

Steun uit onverwachte hoek voor Liverpool: Wayne Rooney vindt dat The Reds de Premier League-titel hebben verdiend, ongeacht of het seizoen kan worden uitgespeeld. Dat schrijft het clubicoon van rivalen Everton en Manchester United in zijn column in The Times.

Net als veel Europese competities ligt ook in Engeland het voetbal stil door het coronavirus. Dat is extreem zuur voor Liverpool, dat op weg was naar zijn eerste landstitel sinds 1990. 'Liverpool gaat de Premier League winnen', kondigt Rooney aan.

'Je kan je voorstellen dat Everton-fans me al opbellen en zeggen dat het seizoen moet worden gecanceld', schrijft de aanvaller. 'En natuurlijk is er, als Evertonian en iemand die dertien jaar voor Manchester United heeft gespeeld, ook een deel van mij dat dat een goed idee zou vinden. Maar nee, Liverpool was dit seizoen fantastisch.'

Rooney vindt dat de competitie moet worden uitgespeeld. 'Kan je je voorstellen dat je er dertig jaar op wacht en dat het je dan op zo'n manier wordt afgenomen? Het is de juiste keuze, ook wat promotie en degradatie betreft en de plekken voor de Champions League. De belangen voor de betrokken clubs zijn zo groot, dat het afbreken van het seizoen tot veel juridische gevechten zou leiden.'

Nieuw-Zeeland
Toch blijft verder voetballen afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Mogelijk vormt Nieuw-Zeeland een precedent. Daar is besloten om het seizoen definitief te staken. Auckland City is uitgeroepen tot kampioen. Ook in Nederland wordt rekening gehouden met een noodscenario, meldde De Telegraaf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws