Seizoen in Nederland lijkt voorbij: geen Eredivisie en Eerste Divisie tot 1 juni

Seizoen in Nederland lijkt voorbij: geen Eredivisie en Eerste Divisie tot 1 juni

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 19:10ma 23-03-2020 om 19:10

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 19:22ma 23-03-2020 om 19:22

Het voetbal in Nederland ligt in ieder geval tot 1 juni stil. Dat heeft het kabinet maandagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt het daarmee vrijwel onmogelijk om het seizoen nog uit te spelen. Ook de finale van de KNVB Beker staat op de tocht.

Het kabinet zet een streep door alle evenementen in Nederland om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarbij vervalt ook de ondergrens van honderd mensen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) na het crisisberaad van enkele ministers. De maatregelen golden eerst tot en met maandag 6 april. Speelronde 27 en speelronde 28 van de Eredivisie werden daardoor al afgelast. Nu zijn de maatregelen dus verlengd tot 1 juni.

De UEFA communiceerde eerder nog het uitgangspunt om de nationale competities voor 30 juni af te maken, mede doordat dan de contracten van spelers aflopen. Het EK 2020 werd al verplaatst naar medio volgend jaar, terwijl ook de finales van de Champions League en Europa League zijn uitgesteld. Desondanks lijkt de kans dat de Nederlandse competities voor de streefdatum zijn afgerond nihil. De Eredivisie vergadert dinsdag over de gevolgen, de KNVB heeft nog niet gereageerd.

Naast de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is het ook hoogst onzeker of en wanneer de finale van de KNVB Beker gespeeld kan worden. Feyenoord en FC Utrecht zouden het tegen elkaar opnemen. Daarnaast kan er een streep door de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Griekenland op 28 mei in Enschede.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws