FIFA-baas draait om als blad aan een boom: 'Minder teams, maar meer balans'

FIFA-baas draait om als blad aan een boom: 'Minder teams, maar meer balans'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 20:36ma 23-03-2020 om 20:36

Gianni Infantino heeft de nodige verbazing gewekt met zijn uitspraken over het coronavirus. De voorzitter van de FIFA stelt naar aanleiding van de crisis dat de voetbalkalender mogelijk te vol is.

Dat is opvallend, aangezien Infantino de laatste jaren druk bezig was met de uitbreiding van de voetbalkalender. De Zwitser is de inspirator achter het nieuwe WK voor clubs, waar 24 teams aan meedoen. Ook wilde hij het WK voor vrouwen uitbreiden naar 32 landen en liggen er plannen om liefst 48 landen toe te laten tot het WK voor mannen.

Infantino wil nu dus juist nadenken over het verminderen van het aantal toernooien. "Misschien kunnen we het voetbal hervormen en juist een stap terugdoen", zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport. "Minder toernooien, maar wel interessantere. Minder teams, maar meer balans. Minder wedstrijden om de gezondheid van spelers te beschermen."

De FIFA-baas denkt ook dat de transferperiode deze zomer op de schop moet door de coronacrisis. "Er zijn moeilijke maatregelen nodig, maar we hebben geen keuze. We moeten allemaal offers brengen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws