'Ajax maakt zeven miljoen euro over naar São Paulo en is honderd procent eigenaar'

'Ajax maakt zeven miljoen euro over naar São Paulo en is honderd procent eigenaar'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 07:00di 24-03-2020 om 07:00

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 09:54di 24-03-2020 om 09:54

David Neres is volledig eigendom van Ajax. Volgens UOL in Brazilië hebben de Amsterdammers de laatste twintig procent van de transferrechten van de aanvaller afgekocht.

UOL meldt dat Ajax afgelopen week zeven miljoen euro heeft overgemaakt aan São Paulo om het restant van de Neres-rechten in eigen beheer te nemen. De transactie is onderdeel van de transfer van Antony, die komende zomer de overstap maakt van São Paulo naar Amsterdam.

Ajax betaalt zestien miljoen euro aan de Braziliaanse club voor Antony, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 22 miljoen euro. De Amsterdammers mogen dit transferbedrag echter pas in de zomer betalen. São Paulo verkeert in de tussentijd in zware financiële problemen, en kan iedere cent goed gebruiken om de salarissen van de spelers uit te kunnen betalen.

Volgens UOL zijn de partijen daarom tot een akkoord gekomen over het afkopen van de resterende twintig procent van de transferrechten van Neres. Op die manier heeft São Paulo eerder dan komende zomer al nieuwe miljoenen op de bankrekening, en tegelijkertijd was dit een handig middel van Ajax om de deal van Antony er tijdig doorheen te krijgen én in de toekomst meer geld over te houden aan een eventueel vertrek van Neres. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws