'Je kunt je niet voorstellen dat Ajax Ziyech dan in de zomer laat gaan'

'Je kunt je niet voorstellen dat Ajax Ziyech dan in de zomer laat gaan'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 13:27ma 23-03-2020 om 13:27

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 14:15ma 23-03-2020 om 14:15

Een mogelijk besluit om het seizoen ná 1 juli af te maken gaat een onvermijdelijke transferchaos creëren, zegt de Britse zaakwaarnemer Martin Reilly in gesprek met de Daily Record. Reilly neemt de transfer van Ziyech als voorbeeld.

Nu de coronacrisis aanhoudt en nog lang niet voorbij lijkt, is het een realistisch scenario dat de bonden er niet in gaan slagen om op 30 juni, de deadline van de UEFA, de competities afgerond te hebben. En dat betekent dat het huidige seizoen mogelijk nog uitgespeeld gaat worden na 1 juli, de overschrijvingsdatum voor transfers en contracten.

"Ik vind dat je een seizoen dat al tachtig procent onderweg is niet kunt schrappen, maar er moeten akkoorden gesloten worden om een langer seizoen mogelijk te maken", zegt Reilly daarover. "Clubs moeten in gesprek met elkaar en overeenstemming bereiken over maand-tot-maand-contracten met hun huidige selecties tot dit seizoen voorbij is. En als je spelers gehuurd hebt, moeten ze blijven."

Ziyech-transfer
Ziyech is een goed voorbeeld van de problemen waar clubs en competities mee te maken gaan krijgen bij een verlengd seizoen. "Chelsea heeft Ziyech vastgelegd per 1 juli. Als dit seizoen verlengd wordt tot de herfst, kun je je voorstellen dat Ajax niet wil dat hij in de zomer al gaat omdat ze met hem de titel willen winnen. En tegelijkertijd, als Chelsea hem op 1 juli binnenhaalt, kunnen ze hem inzetten in wedstrijden die hij normaal anders nooit had mogen spelen."

Reilly somt meer problemen op. "Clubs hebben mogelijk spelers per 1 juli vastgelegd uit dezelfde competitie. Voor welke club gaan zij spelen als de competitie in augustus hervat wordt? Spelers met aflopende contracten moeten afwachten. De regel is dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wil op 30 juni. Maar als het besluit is dat het seizoen later afgemaakt wordt, moeten die spelers dan blijven?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws