Koeman in contact met EK-assistent: 'Ligt aan hem, wat gaat hij doen bij PSV?'

Koeman in contact met EK-assistent: 'Ligt aan hem, wat gaat hij doen bij PSV?'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 07:12di 24-03-2020 om 07:12

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 07:15di 24-03-2020 om 07:15

Bondscoach Ronald Koeman spreekt de hoop uit dat Ruud van Nistelrooy zich in mei 2021 zal aansluiten bij de technische staf van het Nederlands elftal. De spitsentrainer zou aanvankelijk na dit seizoen de voorbereiding van Oranje op het EK als staflid meemaken.

Daar had Van Nistelrooy toestemming van gekregen van zijn werkgever PSV. Nu het EK met een jaar is uitgesteld, hoopt Koeman een jaar later alsnog op de oud-topspits te kunnen rekenen. "Wat mij betreft wel. We hebben er contact over. Ik zie graag dat hij ons komt versterken in de periode van een EK", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Het zal grotendeels aan Ruud zelf liggen wat er mogelijk is. Hoe gaat zijn trainersloopbaan er na komend seizoen uit zien? Wat gaat hij op termijn doen bij PSV?"

Koeman heeft in deze voetballoze periode veel contact met zijn internationals. "Afgelopen zaterdag was ik jarig. Het viel wel op: er kwamen nu meer berichten van spelers binnen dan normaal. Ik zal niet ineens een veel populairdere trainer zijn, dus het zegt alles over de situatie. Ook spelers hebben tijd over momenteel, zijn niet druk met zichzelf en met wedstrijden. Ze lezen meer, volgen het nieuws", aldus de bondscoach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws