Koeman rekent op tien maanden zonder Oranje-internationals

Koeman rekent op tien maanden zonder Oranje-internationals

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 08:27di 24-03-2020 om 08:27

Bondscoach Ronald Koeman gaat er niet vanuit dat de oefeninterland van Oranje tegen Wales in juni gespeeld gaat worden. Die wedstrijd ligt voorlopig buiten de periode waarin de maatregelen geldig zijn, maar de trainer kan zich niet voorstellen dat er direct daarna al gevoetbald gaat worden.

De oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Spanje (beiden eind maart) en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland (28 mei) zijn al afgelast. Op 6 juni wacht nog Wales in Rotterdam, maar Koeman denkt zijn ploeg pas na de zomer weer te zien. "Eerst zullen competities weer van start moeten gaan. En je zult moeten weten of je met Oranje nog iets gaat doen voor de zomer", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad.

"Tussen 1 en 9 juni staat nu formeel nog een interlandweek op de kalender, al ga ik er al niet meer vanuit dat die doorgaat. In dat geval wordt de Nations League weer het eerste evenement. Daarin kennen we onze tegenstanders al", doelt Koeman op de loting tegen Polen, Italië en Bosnië-Herzegovina. "Er valt even niks voor te bereiden, hooguit dat. Maar ook pas te zijner tijd, want de Nations League start in september." Dat zou betekenen dat Oranje tien maanden lang niet bijeen is gekomen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws