Hectisch PSV-reisje in Indonesië: Man, het zweet stond echt onder m'n oksels

Hectisch PSV-reisje in Indonesië: "Man, het zweet stond echt onder m'n oksels"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 11:43di 24-03-2020 om 11:43

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 11:48di 24-03-2020 om 11:48

De selectie van PSV beleefde tijdens het seizoen 1995/1996 een tumultueuze winterstop. Trainer Dick Advocaat en spelers als Arthur Numan, Luc Nilis, Ronaldo, Jan Wouters, Boudewijn Zenden, Jaap Stam en Wim Jonk togen naar Indonesië, waar ze nogal eens pech onderweg kregen.

Tijdens een vlucht naar Sulawesi kon de PSV-delegatie niet landen vanwege het slechte weer, weet Numan nog. Vlak voor de landing ging het bijna mis. "Dat vliegtuig ging alle kanten op, we schrokken ons rot. De landingsbaan lag tussen twee bergen in en het was verschrikkelijk slecht weer. Door het onweer, de regen en de stevige wind werden wij werkelijk waar alle kanten opgesodemieterd", vertelt de voormalig linksback aan het PSV Magazine. "Man, het zweet stond echt onder m'n oksels. Niet normaal."

Ook een reisje met de bus verliep niet zonder problemen: de PSV-delegatie belandde in een greppel naast de weg. "Je rijdt daar echt in de rimboe hè, echt in the middle of nowhere. We schrokken ons helemaal rot", aldus Numan, die trainer Advocaat als eerste naar buiten zag gaan. "Dat is ook lekker dan, zeg ik tegen hem. Het is net als bij een zinkend schip: de kapitein verlaat als laatste het busje, maar jij gaat er als eerste uit! We zaten te gieren van het lachen daar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws