Getroffen Maldini: 'Geen fan van Trump, maar hij zorgt tenminste voor zekerheid'

Getroffen Maldini: 'Geen fan van Trump, maar hij zorgt tenminste voor zekerheid'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 12:48di 24-03-2020 om 12:48

AC Milan-icoon Paolo Maldini is weer aan de beterende hand, nadat het coronavirus bij hem geconstateerd werd. De gewezen linksback maakt zich nu vooral zorgen om de wereld om zich heen.

Maldini is nog steeds niet helemaal hersteld, maar heeft het ergste achter de rug, vertelt hij aan Corriere della Sera. "Ik ben alleen nog mijn reuk en mijn smaak kwijt, hopelijk komt dat snel terug", aldus de 126-voudig international van Italië. "Hiervoor had ik veel pijn in mijn borststreek. Voor mijn lichaam is dit ook nieuw. Het vecht tegen een vijand waarmee het niet bekend is."

Dat laatste geldt voor meerdere Italianen: het land is hard getroffen door de uitbraak en het openbare leven ligt nu al wekenlang stil. Maldini ziet het met lede ogen aan. 'Milaan gaat een zware tijd tegemoet, vooral in economisch opzicht. Politici moeten meer doen om ondernemers te beschermen. Ik ben geen fan van Donald Trump, maar hij begrijpt wel dat zijn volk zekerheid nodig heeft. Dat Italianen thuis moeten zitten is één ding. Maar dat ze ook niet weten of ze hun baan nog kunnen behouden...'

Maldini hoopt dat de getroffen Italianen zich op termijn weer druk kunnen maken om het voetbal, al is hij wel van mening dat de competities veel eerder stilgelegd hadden moeten worden. "Liverpool-Atlético Madrid (op woensdag 11 maart, red.) met vierduizend meegereisde fans, terwijl er in Madrid al besmettingen geconstateerd waren, gekkenwerk! Tijdens Ataltana Bergamo-Valencia waren de alarmbellen nog niet afgegaan, maar inmiddels weten we dat die avond rampzalige gevolgen heeft gehad voor de stad Bergamo."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws