Kluivert merkt verandering bij AS Roma: We spelen anders dan bij Ajax

Kluivert merkt verandering bij AS Roma: "We spelen anders dan bij Ajax"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 16:35di 24-03-2020 om 16:35

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 16:43di 24-03-2020 om 16:43

Justin Kluivert voelt zich in zijn tweede seizoen bij AS Roma meer op zijn gemak in de Serie A. Het eerste jaar stond in het teken van aanpassen, maar nu zit de aanvaller op zijn plek.

"Je kon verwachten dat het in het eerste jaar met ups and downs zou gaan", zegt Kluivert in een Instagram-interview met FOX Sports. "Alles was anders. Daar moet je aan wennen. Ik merk dat ik dit jaar weet wat ik kan verwachten. Als we bijvoorbeeld uit spelen tegen Cagliari weet ik wat ik kan verwachten. Eerst wist ik niet wie ze waren. Dat was een leerjaar voor mij. Dit jaar is het gewoon doen, en het is nog niet afgelopen."

Kluivert speelde bij Ajax aan de linkerkant, maar heeft bij Roma een iets andere rol. "We spelen anders dan bij Ajax. Daar was ik buitenspeler en stond ik veel één-op-één. Hier ben ik een soort nummer tien en speel ik meer aan de binnenkant. Dat vind ik ook een fijne positie."

Het EK van aankomende zomer is verplaatst naar volgend jaar. Kluivert hoopt dat hij dan verder is in zijn ontwikkeling. "Ik heb altijd uitgesproken dat het een doel is om voor Oranje te spelen. Dan moet je je stinkende best doen en je elke wedstrijd laten zien. Dat moet iedereen doen. Er zijn maar een paar plekken. Daar moet ik voor strijden. Dan moet je wedstrijden spelen, scoren en assists geven."

Dus is het een voordeel dat het EK verplaatst is. "Dat denk ik wel. Volgend jaar ben ik weer een stap verder. Ik had me er op voorbereid dat het EK dit jaar zou zijn, maar er zijn nu belangrijkere dingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Kluivert in Oranje?

(464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws