Menzo moet in China meteen in quarantaine en mist start trainingskamp

Menzo moet in China meteen in quarantaine en mist start trainingskamp

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 16:53di 24-03-2020 om 16:53

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 17:59di 24-03-2020 om 17:59

Stanley Menzo vliegt woensdag terug naar China. De trip naar het land van zijn werkgever werd vanwege het coronavirus al twee keer eerder geannuleerd. Menzo is trainer van de beloftenploeg van Beijing Guoan.

Menzo noemt de terugkeer naar China in gesprek met het Algemeen Dagblad 'een beetje dubbel'. Hij ziet hoe het er in Nederland aan toegaat. "Hier komt het leven stil te liggen, terwijl het daar weer op gang komt. Ik moet hier wat achterlaten. In deze omstandigheden wil je eigenlijk bij je familie blijven, maar ik moet weer aan het werk."

Menzo gaat bij aankomst in China eerst twee weken in quarantaine. "Het is om zeker te weten dat je het niet hebt. Dat is een goede maatregel, denk ik. Wat het precies inhoudt, gaan we zien. Volgens mij zit ik straks alleen op mijn hotelkamer."

De oud-keeper mist het voetbal en geeft toe dat het 'wel weer kriebelt'. "Ik heb al die tijd thuis gezeten en kon niet veel doen. Dat gaat vervelen. Het komt nu allemaal weer op gang. Het is nog pril, maar ik hoop dat het hier straks ook zo eruit gaat zien."

Beijing Guoan heeft voor 8 april een trainingskamp gepland staan. Menzo mist daar het begin van omdat hij dan nog in quarantaine zit. "China is heel voorzichtig met buitenlanders die eventueel het virus mee kunnen brengen. Thuisquarantaine mag niet meer, vandaar in het hotel. Als wij de straat weer op mogen, ga ik naar het trainingskamp."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws