'We moeten 1,5 meter afstand houden, maar we moeten straks wel voetballen?'

'We moeten 1,5 meter afstand houden, maar we moeten straks wel voetballen?'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 22:58di 24-03-2020 om 22:58

Bij Fortuna Sittard zijn vraagtekens ontstaan na de persconferentie van het kabinet van afgelopen maandag. Het is vooralsnog nog steeds de bedoeling dat er vanaf 6 april weer gevoetbald gaat worden, maar trainer Sjors Ultee is kritisch.

"Ik heb jongens aan de lijn gehad die zeggen dat ze niet durven te voetballen. Ze snappen het niet; in Nederland moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden om risico's uit te sluiten, maar wij moeten straks wel gewoon weer gaan voetballen?", zegt Ultee tegen Voetbal International.

Ultee benadrukt dat de spelers niet bang zijn voor hun eigen gezondheid, maar die van de mensen om hen heen. "Het ís nu ook krom: op 30 mei mag je niet op elkaars verjaardag komen, maar wij gaan op 6 april wel weer het trainingsveld op..."

"Maar, en dat leg ik die spelers ook uit, de KNVB neemt gewoon wat langer de tijd om in overleg met het RIVM een standpunt te bepalen. Persoonlijk ben ik er echt niet bang voor dat zij onverantwoorde keuzes gaan maken en dat wij als voetballers of trainers straks stelling moeten gaan nemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Snap jij Ultee?

(803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws