KNVB sluit afmaken van Eredivisie niet uit en heeft drie scenario's

KNVB sluit afmaken van Eredivisie niet uit en heeft drie scenario's

24-03-2020 15:10 Laatste update: 15:25
234

Pas rond 6 april zal duidelijk worden wat er met het restant van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gebeurt. Het kabinet kondigde maandag aan de eerder genomen maatregelen te verlengen, tot 1 juni, maar voor sportevenementen gelden nog andere voorwaarden.

De kans bestaat dat er na 6 april weer mag worden gevoetbald, maar daar kan de KNVB nog geen uitsluitsel over geven. De wedstrijden en competities in de sport vallen buiten het besluit om bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Daar was na de persconferentie van maandag nog onduidelijkheid over. Op de site van de Rijksoverheid stond dit wel vermeld, maar op de persconferentie werd hier niets over gezegd.

'Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april', schrijft de KNVB. 'Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.'

Scenario's
De KNVB werkt met drie scenario's:

- De competities worden voor 30 juni uitgespeeld (tot juni zonder publiek)
- De competities worden na 30 juni uitgespeeld (afhankelijk van UEFA)
- De competities worden niet uitgespeeld

En dus bestaat de kans dat de overige negen wedstrijden in de Eredivisie gewoon afgewerkt worden, maar zonder publiek. Het is aannemelijk dat de overheid de maatregelen verlengt, echter zal dit pas duidelijk worden rond 6 april. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie