'Overmars klopt aan bij Barça: Ajax wil wonderkind huren van Catalanen'

'Overmars klopt aan bij Barça: Ajax wil wonderkind huren van Catalanen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 08:34wo 25-03-2020 om 08:34

Ajax heeft zijn zinnen gezet op FC Barcelona-wonderkind Pedri. Dat meldt Diario Sport. Veel hangt af van de plannen die trainer Quique Setién van de Catalanen met de zeventienjarige aanvallende middenvelder heeft.

Barça nam Pedri afgelopen zomer voor vijf miljoen euro over van Las Palmas, maar besloot hem nog wel een jaar op huurbasis bij die club te stallen. De technicus is ondanks zijn jonge leeftijd al een vaste waarde bij het team van Gran Canaria. In 26 duels in de Segunda División was hij goed voor drie goals en vier assists.

Pedri maakt ook op Barcelona veel indruk, waardoor hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans krijgt om zich te laten zien. Daarna zal trainer Setién beslissen of de aanvallende middenvelder bij de selectie blijft of dat een verhuur beter is. Als het die tweede optie wordt, dan heeft Ajax goede papieren, weet Sport. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft zijn interesse reeds kenbaar gemaakt en de Amsterdammers hebben het toptalent uitvoerig bekeken.

Hoewel meer clubs interesse tonen om Pedri te huren, is Ajax op dit moment favoriet. Dat komt niet in de laatste plaats door de goede relatie tussen beide clubs. De Catalanen onderzoeken de mogelijkheden om vaker spelers aan de Nederlandse kampioen te verhuren. Ook Riqui Puig werd vorige zomer al genoemd, maar hij wilde zelf niet weg.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws