Van Hooijdonk lovend: 'Op zijn 34ste was hij één van de beste Eredivisie-spelers'

Van Hooijdonk lovend: 'Op zijn 34ste was hij één van de beste Eredivisie-spelers'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 09:30wo 25-03-2020 om 09:30

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 09:41wo 25-03-2020 om 09:41

Pierre van Hooijdonk speelde bij grote clubs als Benfica, Feyenoord en Fenerbahçe, maar noemt Ton Lokhoff als de beste nummer 10 waarmee hij ooit heeft samengespeeld. De twee vormden in de jaren 90 een koppeltje bij NAC Breda.

"Ton is mijn nummer tien. Wat een speler was dat, zeg", vertelt Van Hooijdonk, die voor het Algemeen Dagblad zijn sterrenelftal mag samenstellen en alleen voor spelers kiest waarmee hij in clubverband samenspeelde. "Ik was 24 en hij was 34 toen we bij NAC zaten. Dat klikte eigenlijk al meteen heel goed."

"Je weet op dat moment dat hij goed is, maar je hebt eigenlijk niet in de gaten hoe goed. Later hoor je bij bijvoorbeeld Feyenoord hoe iedereen over hem dacht. Op zijn 34ste was hij echt een van de beste spelers van de Eredivisie, in mijn ogen. Echt een geweldenaar."

Bosvelt
Van Hooijdonk kiest als verdedigende middenvelder voor Paul Bosvelt, oud-ploeggenoot bij Feyenoord. "Samen wonnen we de UEFA Cup, dat zijn dingen die ik nooit meer vergeet. Paul was een echte alleskunner. Hij kon eigenlijk alles en je kon hem overal neerzetten. Als hij in de zestien kwam, was hij dodelijk. Ik vond Paul een van de pijlers van het succes in 2002."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws