'Ik kon twee jaar geleden naar Bayern München en Juventus, maar Ajax vroeg teveel'

'Ik kon twee jaar geleden naar Bayern München en Juventus, maar Ajax vroeg teveel'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 10:01wo 25-03-2020 om 10:01

Nuri Emre Aksit zat acht jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar een doorbraak bleef uit. Inmiddels wordt de zeventienjarige verdediger door Istanbul Basaksehir uitgeleend aan Fortuna Sittard, terwijl hij twee jaar geleden nog naar de grootste clubs van Europa kon.

Aksit vertelt aan VTBL dat hij tijdens zijn Ajax-periode in de gaten werd gehouden door meerdere topclubs. "Ik kon twee jaar geleden naar Bayern München en Juventus wilde mij ook graag hebben. Maar Ajax vroeg te veel opleidingsvergoeding en dat betalen clubs niet zo snel voor een jonge speler", laat de centrale verdediger weten.

Vorig jaar maakte Aksit de overstap naar Istanbul Basaksehir. De Turkse topclub kreeg echter geen toestemming van de FIFA om hem op te stellen. Fortuna Sittard bood uitkomst. "Başaksehir heeft toen gesproken met de eigenaar van Fortuna Sittard, die mij graag voor een half jaar wilde huren met een optie voor een jaar extra."

De jonge verdediger heeft een duidelijk plan, al gooit de coronacrisis nu roet in het eten. "Ik speelde wedstrijden met Jong Fortuna en mijn doel was om dit jaar mijn Eredivisie-debuut te maken. De laatste wedstrijd zou thuis tegen Ajax zijn, en dat leek mij geweldig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws