'Onverstoorbare' Bijlow getipt voor Oranje: 'Heel normaal als hij de kans krijgt'

'Onverstoorbare' Bijlow getipt voor Oranje: 'Heel normaal als hij de kans krijgt'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 10:23wo 25-03-2020 om 10:23

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 10:48wo 25-03-2020 om 10:48

Justin Bijlow is een serieuze kandidaat voor een plek in de selectie van het Nederlands elftal. Dat stelt Edwin Zoetebier, die de 22-jarige doelman van Feyenoord goed zag presteren voor de coronabreak.

Zoetebier ziet Bijlow stappen maken. "Ik heb hem nu twee keer aan het werk gezien. Hij is onverstoorbaar. Hij is heel rustig in het meevoetballen", aldus de oud-doelman van Feyenoord in de podcast Kein Geloel. "Wat mij aanspreekt in hem is dat hij zijn goal durft uit te komen bij hoge ballen."

"Ik zou het heel normaal vinden als hij bij de eerstvolgende selectie de kans krijgt bij Oranje", vervolgt Zoetebier. Bijlow maakte twee weken geleden geen deel uit van de voorlopige Oranje-selectie voor de afgelaste oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en en Spanje. "Natuurlijk is hij jong, maar hij keept gewoon bij een topclub."

"Ik weet als geen ander wat een druk dat met zich meebrengt en daar gaat hij goed mee om", aldus Zoetebier. "Ik hoop dat hij zich blijft focussen op zijn spel en geen gekke dingen doet. Dan zie ik wel een grote carrière tegemoet.''

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws