Oranje op EK 2021: voor welke drie middenvelders moet Koeman kiezen?

Oranje op EK 2021: voor welke drie middenvelders moet Koeman kiezen?

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 15:00wo 25-03-2020 om 15:00

Veel is door de coronacrisis nog onduidelijk, maar wat we wél weten is dat 11 juni 2021 het EK van start gaat. Hoe ziet jouw ideale basiself van Oranje eruit? We nomineren per positie de grootste kanshebbers. Vandaag: het middenveld.

Rechter middenvelder
Veel kandidaten, maar Koeman kennende gaat hij kiezen uit spelers die hij al eens op deze plek heeft neergezet. De Roon kreeg in de laatste interlands de voorkeur boven Pröpper, die het ook goed deed in de EK-kwalificatiereeks, en Donny van de Beek, maar het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Linker middenvelder
Sinds Frenkie de Jong in september 2018 debuteerde voor het Nederlands elftal, is de middenvelder van FC Barcelona één van de eerste spelers die Koeman op het formulier zet. De tijden dat Kevin Strootman een basisplaats had in Oranje, liggen achter ons. Teun Koopmeiners en Leroy Fer werden twee weken geleden voor het eerst opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie van Koeman.

Aanvallende middenvelder
In de wedstrijden voor de Nations League en EK-kwalificatie was Georginio Wijnaldum een sleutelspeler voor Oranje. Met zijn dynamische spel is hij, zeker nu hij meer vooruitgeschoven is door Koeman, erg belangrijk. Achter hem kloppen Donny van de Beek en Mohamed Ihattaren op de deur, maar de Liverpool-middenvelder uit de basis spelen wordt een heidens karwei. Ook Quincy Promes kan als nummer 10 uit de voeten.

Hoe moet de basiself van Oranje op het EK van 2021 eruit komen te zien? Maak via bovenstaande polls jouw keuze!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws